Σωστή συντήρηση των αλλαντικών.

Οι ειδικοί της Αρίστη Αλλαντικά σας συμβουλεύουν πως να διατηρήσετε τα αλλαντικά σας φρέσκα:

Τα αλλαντικά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι ευαίσθητα στο φως, την υγρασία και την υψηλή θερμοκρασία. Θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε την ετικέτα κάθε προϊόντος για την ημερομηνία λήξης του ή τον υπάλληλο του καταστήματος που κάνετε την αγορά σας.

Υπάρχουν αρκετά προϊόντα αλλαντικών όπως είναι το μπέικον, τα χωριάτικα λουκάνικα, τα λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης και τα Κοκτέιλ μπορούν να διατηρηθούν περισσότερο αν τα βάλουμε στην κατάψυξη. Όταν όμως αποψυχθούν πρέπει να καταναλωθούν την ίδια ημέρα.

Στα συσκευασμένα αλλαντικά θα πρέπει να βλέπετε και να καταναλώνεται την ημερομηνία που αναγράφετε πάνω στη συσκευασία.

Τα αλλαντικά κοπής εξαρτάται από το πότε ανοίχτηκε η συσκευασία στο κατάστημα. Τις φέτες ζαμπόν, γαλοπούλας, πάριζας, μορταδέλας κ.ά διατηρούνται σε σωστή συντήρηση (2- 4C) για 2-4 ημέρες και καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε για την αποθήκευσή τους γυάλινα τάπερ ή μπόλ.