ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υλικά:

  • 600γρ. μικρές, σφιχτές ντομάτες κομμένες στη μέση
  • 2κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 κεφάλια σκόρδο
  • ½ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 500γρ λιγκουίνι ή σπαγγέτι
  • Τυρί πεκορίνο
  • φέτες φρέσκο προσούτο Αρίστη αλλαντικά
  •  
     

    Εκτέλεση

    Ψήνουμε στους 220 βαθμούς τις ντομάτες μας, κομμένες στα δύο, τις απλωμένουμε σε ένα ταψάκι ή πυρέκ και τις αρωματίζουμε με μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι. Τις αφήνουμε περίππου μισή ώρα, μέχρι να σκάσει λίγο η φλούδα τους. Δίπλα τους στο ίδιο σκεύος έχουμε βάλει τα σκόρδα: ολόκληρα τα κεφάλια, μόνο λίγο έχουμε κόψει τις άκρες, τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο για 20’.

    Μεταφέρουμε τις ντομάτες σε ένα τηγάνι μαζί με το σκόρδο που το έχουμε πρώτα λιώσει και το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε για λίγο σε χαμηλή φωτιά, ώστε τα αρώματά τους να μπλεχτούν ωραία.

    Εντομεταξύ έχουμε βράσει τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό 1-2’ λιγότερο από ότι λέει ή συσκευασία.

    Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Από πάνω κόβουμε με τα χέρια το προσούτο μας από τα Αρίστη αλλαντικά και τρίβουμε το πεκορίνο.

    ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ